Muziekcentrum De Bijloke gaat renoveren!

Muziekcentrum de Bijloke start de renovatie van haar concertzaal en DTS² is een van de partijen die hier een rol in mag spelen.

De Bijlokesite in Gent is een voormalig 13e eeuws ziekenhuis waarin een prachtige concertzaal is gerealiseerd.

Samen met de firma Denys (ons derde project samen) als bouwkundig aannemer en een team van architecten (DRDH Architects – Julian Harrap Architects), adviseurs (ARUP), constructeurs (ABT) en uiteraard de gebruiker, zal deze ingrijpende renovatie worden uitgevoerd.

De renovatie is er op gericht om de akoestiek van de zaal verder te verbeteren en de toneeltechnische installaties te vernieuwen. Zo zal de gehele zaal 1,5 meter diep worden uitgegraven en wordt er een interne staalconstructie geplaatst waar de nieuwe installaties aan bevestigd gaan worden. Het prachtige historische eigen dak wordt daarmee gevrijwaard van extra belastingen.

Voor DTS² betekent dit dat we een 12-tal zelf optrekkende lieren en een beweegbaar podium zullen gaan leveren. De lieren worden in samenwerking met onze partner ASM ontworpen. Verder wordt de gehele installatie voorzien van een Genesis besturing van ASM.

Wij houden u graag op de hoogte van de voortgang van dit mooie project.