Service en Onderhoud

De voordelen op een rij

Met gezond verstand: niet praten, maar doen ... betekent effectiviteit en betrokkenheid!

Onze noordelijke nuchterheid, niet praten maar poetsen … dat betekent slagkracht en inzet! Onze deskundige en betrokken medewerkers, met bij elkaar meer dan 180 jaar ervaring, hun kennis, hun diploma’s, hun certificaten, zijn uw zekerheid!

Door de vrije, naar eigen keuze invulbare samenwerking tussen u en ons krijgt u altijd het serviceniveau dat ú past en bent u verzekerd van een veilige en betrouwbare installatie.

Door onze vastlegging van relevante informatie, onze planmatige aanpak en onze manier van werken, heeft u altijd ‘uw’ administratie en het bewijs van de opvolging van veiligheids- en onderhoudsadviezen bij de hand.

Service

Samenwerking en flexibiliteit

U bepaalt zelf wat u in eigen beheer doet en wat u door ons wilt laten onderhouden.

Onderhoud en keuring van theaterinstallaties – zowel mechanisch als elektrisch – kan in grote lijnen worden vergeleken met de welbekende APK-keuring van personenauto’s. Echter met één uitzondering: als u uw theaterinstallaties laat onderhouden en inspecteren door DTS², dan kiest u zelf een bepaald serviceniveau.

Bij onze eerstelijns-service zijn er voor u volop mogelijkheden om – met ondersteuning en training van onze kant – zelf een groot deel van het werk te doen.

Heel eenvoudig: wat u niet zelf kunt of wilt doen, doen wij voor u. Wij staan open voor elke verantwoorde samenwerkingsvorm en meedenken met de klant is bijna van nature deel van onze lange termijn-relatie.

Zeker van belang, voor u en voor ons, is eenduidigheid in onderhoud en service, omdat dit de vraag over veiligheid en aansprakelijkheid aanzienlijk verduidelijkt. Dit is weliswaar werkelijk gezien een grijs gebied, maar door een goede samenwerking tussen u als klant en DTS² als technisch onderhoudsbedrijf wordt dit heel transparant.

ONderhoud

Onderhoud en reparatie

Een lange levensduur van de systemen is het doel

Het komt voor dat de technische levensduur van sommige componenten overschreden is, er raakt iets beschadigd of er dreigt iets binnen afzienbare tijd defect te raken.

In die situaties is preventief onderhoud geboden om zo min mogelijk productietijd te verliezen en de inzetbaarheid van de installatie zo groot mogelijk te houden.

Door preventief onderhoud met regelmaat uit te voeren, bent u gebreken op de korte termijn voor en wordt de levensduur van de installaties verlengd. De praktijk leert ons dat door tijdig kleine reparaties uit te voeren of kleine aanpassingen aan te brengen, vaak grote reparaties met hoge kosten voorkomen kunnen worden.

In geval van onderhoud en reparatie, vernieuwing en service vertellen wij u altijd eerst wat de verwachte kosten zullen zijn. Hierin zijn wij duidelijk, waardoor u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

Service

MJOB

Duidelijke basis voor planning – met behulp van onderhoudsbudgetten voor de lange termijn

Om het onderhoud van het vastgoed en installaties in theaters goed in beeld te krijgen is het een steeds vaker terugkerende wens van theaters en gemeentes om een Meerjaren Onderhoudsbegroting (MJOB) te ontvangen.

Middels een MJOB krijgt u inzicht in de te verwachten onderhoudskosten van uw installaties, zowel op korte als op lange termijn. De installaties betreffen in ons geval de trekkenwanden, besturingssystemen en hefsystemen met toebehoren binnen de theaters. Deze brengen wij gedetailleerd in kaart en berekenen vervolgens hoeveel er gereserveerd dient te worden voor de instandhouding van die installaties. Dit doen wij onder meer op basis van de verwachte levensduur van de diverse toegepaste componenten.

Op uw vraag kunnen wij u een MJOB toe sturen voor een voorbeeldinstallatie. In deze begroting treft u naast de verwachte levensduur ook de kosten voor het vervangen van deze onderdelen (bijvoorbeeld encoders op de lieren). De kosten voor vervanging zijn per componentgroep gespecificeerd.

Mocht u interesse hebben in een offerte voor het opstellen van een MJOB voor uw installaties, neemt u dan contact op met een van onze verkoopmedewerkers, te bereiken via onze contactgegevens.

Contact

Neem contact met ons op

Alle informatie over ons hoofdkantoor in Groningen en onze servicelocatie in Hendrik-Ido-Ambacht.

Alle informatie

Voor noodgevallen

Storingsdienst

U kunt ons snel bereiken voor service, waarbij u telefonisch wordt doorverbonden een deskundige medewerker die ook direct hulp kan bieden. Indien noodzakelijk kan één van onze Service Engineers snel bij u ter plaatse zijn.

+31 50 316 82 17

Heeft u vragen?

Wij ondersteunen u graag, in welke hoedanigheid dan ook.