Integrated services

Gecombineerde competenties en middelen

Het partnerschap van meervoudige technische competenties in podiumautomatisering leidt tot een naadloze integratie van mechanische, hydraulische en elektrische systemen, wat zorgt voor efficiënte en vlekkeloze optredens en tegelijkertijd grenzeloze creatieve mogelijkheden ontsluit.

Graphic of the DTS2 Partners
ASM Steuerungstechnik

ASM staat internationaal voor een maximum aan innovatiekracht voor betrouwbare aandrijf- en besturingstechnologie. ASM staat bekend als een competente partner op het gebied van podium-, theater- en studiotoepassingen. Als er lasten moeten worden gehesen, dekt het productassortiment van ASM het volledige spectrum van toepassingen voor punt- en prospecttakels en lichte lieren. Talrijke belangrijke patenten en de specialisatie in individuele systeemoplossingen weerspiegelen de filosofie van het bedrijf. Samen met ASM heeft DTS² de afgelopen jaren een zeer succesvolle samenwerking opgebouwd. De innovatieve oplossingen van ASM op het gebied van lieren, zoals een zeer compacte bouwvorm, laag gewicht en een zeer lage geluidsproductie bieden oplossingen voor een groot aantal actuele vraagstukken. Naast de lieren biedt ASM ook een kostengunstig, SIL3 gecertificeerd besturingssysteem voor de bescheidenere theaters. Hiermee is een veilig, geavanceerd besturingssysteem ook voor kleinere installaties binnen bereik gekomen.

Bosch Rexroth

Binnen de VRI Tech Group is er een zeer nauwe relatie met de firma Bosch Rexroth. Onze Duitse zuster SCALA is bijvoorbeeld Bosch Rexroth Excellence Partner. DTS² heeft daarmee toegang tot de hydraulische oplossingen van Bosch Rexroth. Maar ook het nieuw ontwikkelde automatiseringsplatform CTRL-X van Bosch Rexroth is een van die producten die zeer interessant zijn voor de industriële markt maar ook binnen theaters veel zaken kunnen oplossen. Samen met een multinational en een zeer sterke partner als Bosch Rexroth kunnen wij de markt nog beter bedienen!

Fülling & Partner

MUSICAL+EVENT: Praktisch alle creatieve vragen kunnen worden geprogrammeerd. OPERA+THEATER: Uiterst flexibele besturingsconcepten voor hijs- en heftechnieken in theaters. Als systeemleverancier van besturingstechnologie is Fülling & Partner een van onze partners op het gebied van theatertechnische besturingen. Veiligheid, bedrijfszekerheid en gebruiksgemak zijn de basisconcepten die gelden bij de ontwikkeling van het Navigator systeem van Fülling & Partner. Vanzelfsprekend voldoet ieder systeem aan alle geldende normen en zijn deze SIL3 gecertificeerd.

Gala Systems Inc.

Gala Systems is 's werelds grootste fabrikant van understage apparatuur en de leider in geautomatiseerde multifunctionele zalen. Gala systems is de ontwikkelaar en fabrikant van de bekende Spira heftechnologie. Deze bekende en zeer innovatieve oplossing voor het heffen van grote lasten vindt wereldwijd zeer veel toepassing in theaters, opera’s en muziekzalen. Spira hefkolommen worden vooral gebruikt als heftechnologie voor bijvoorbeeld orkestbakken, podiums of rijhefsystemen. De zeer beperkte ruimte die benodigd is in combinatie met de hoge belastingen die mogelijk zijn en de zeer lage geluidsproductie maken het Spira systeem uitermate geschikt voor deze toepassingen. DTS² heeft samen met Gala Systems een groot aantal succesvolle projecten uitgevoerd in Nederland en België.

Integron Group

Eveneens onderdeel van de VRI Tech Group. Integron Aandrijftechniek en Integron Marine Controls vormen samen de Integron Group en zijn sinds 1967 actief in de regionale industrie, de landelijke olie en gas sector, Defensie installaties en de scheepvaart. Met een eigen storingsdienst, het uitvoeren van inspectie, onderhoud en revisie werkzaamheden en de (re)engineering van technische installaties wordt betrouwbaarheid van productiefaciliteiten en leidingnetwerken gewaarborgd. Integron is zijn gespecialiseerd in hydrauliek, pneumatiek en appendages en leveren alle voorkomende diensten en componenten. DTS² werkt nauw samen met Integron, waarbij onderlinge kennis en competenties ingezet worden om krachten te bundelen.

S. Munter Elektrotechniek

Eveneens onderdeel van de VRI Tech Group. Voorheen bekend als S.Munter Elektrotechniek BV en sinds 1974 een landelijk opererend, middelgroot installatiebureau. Een gevestigde naam in Hendrik-Ido-Ambacht, gericht op electrical engineering en paneelbouw. Installatie en onderhoud elektrotechnische-, besturings- en telematica installaties is de scope. Dit wordt gerealiseerd in nieuwbouwprojecten, renovatieprojecten en instandhoudingen. Met name voor industriële opdrachtgevers maar ook particuliere projecten. DTS² werkt nauw samen met Munter Elektro, waarbij onderlinge kennis en competenties ingezet worden om krachten te bundelen.

SCALA

SCALA is de Duitse zuster van DTS². In eerste instantie opgericht in samenwerking met de firma Bosch Rexroth richt SCALA zich op de instandhouding van de bestaande installaties bij Bosch Rexroth klanten. Daarnaast beweegt SCALA zich op de internationale markt voor theatertechnische projecten. Ook voor SCALA geldt dat zij als Systemintegrator functioneert op de markt, waarbij het grote verschil met DTS² is dat SCALA haar eigen besturingssysteem zal ontwikkelen en introduceren op de markt. Daarnaast is SCALA een Certified Excellence Partner van Bosch Rexroth. Dat betekent dat ze op het gebied van hydrauliek en industriële automatisering zeer nauw samenwerkt met Bosch Rexroth en in de toekomst via de VRI Tech Group zeer hoogwaardige oplossingen aan de markt kan aanbieden.

Serapid

Serapid is de ontwikkelaar en fabrikant van de originele duwketting (Rigid Chain) en ontwerpt en produceert telescopische mechanische actuators voor de horizontale en verticale beweging van zware lasten. Serapid duwkettingen worden vooral gebruikt als heftechnologie voor heffers voor bijvoorbeeld orkestbakken, podiums of rijhefsystemen. De zeer beperkte ruimte die benodigd is in combinatie met de hoge belastingen die mogelijk zijn en de zeer lage geluidsproductie maken het Serapid uitermate geschikt voor toepassing in het theater. DTS² heeft samen met Serapid meerdere projecten uitgevoerd waarbij we vooral in Duitsland bij diverse theaters de bestaande aandrijfsystemen hebben vervangen.

StaPoTech

De firma Stapotech is in de markt meer dan bekend. Met haar enorme ervaring op het gebied van theatertechniek, de praktische kennis van Han Stakebrand en de uitgebreide faciliteiten en machines biedt Stapotech en meer dan welkome aanvulling. Stapotech is vooral op het gebied van het bouwen van staalconstructies en lieren een zeer succesvolle partner voor DTS². DTS² heeft de afgelopen jaren samen met Stapotech meerdere projecten succesvol uitgevoerd. Daarbij bleek dat de synergie van beide bedrijven op het gebied van kennis en capaciteit in ons beider voordeel werkte.

Heeft u vragen?

Wij ondersteunen u graag, in welke hoedanigheid dan ook.