In 2017 heeft DTS², in opdracht van de gemeente Den Haag een unieke trekkeninstallatie ontworpen en geplaatst.

Speciaal aan deze installatie is dat alle hijsinstallaties horizontaal kunnen verplaatsen over de gehele lengte van de zaal. Dit zorgt voor een extreem flexibele inzet van de trekken en kettingtakel installaties. Elke configuratie van de zaal kan in zeer korte tijd gerealiseerd worden.

De installatie is opgebouwd in 3 niveaus.

  • Het onderste niveau bestaat uit vaste bruggen rondom waartussen 3 mobiele bruggen bewegen. Hiermee kan de gebruiker op elke positie de hijsinstallaties benaderen en lampen stellen.
  • Het tweede niveau bestaat uit 12 verrijdbare steekaslieren. Deze lieren kunnen overal gepositioneerd worden op een onderlinge afstand van 200mm. De besturing van de lieren gebeurt d.m.v. een ART-con S SIL3 besturing, waarmee het gebruik boven mensen is toegestaan. Het theater kan dus alle soorten van voorstellingen ontvangen.
  • Op het derde niveau bevinden zich de kettingtakels welke ook over het gehele zaal oppervlak bewogen kunnen worden. Hiermee kan de gebruiker op elke willekeurige positie hijspunten creëren.

Ten behoeve van deze installatie is ook een nieuw type truss ontworpen. Deze truss is opgebouwd uit aluminium extrusie profielen. In het bovenste rechthoekige profiel zijn, ten behoeve van de verlichting om de meter volledig intern bekabelde stopcontacten ingebouwd welke via Harting connectoren aan de zijkant van de truss worden gevoed.

Het onderste ronde profiel is 50mm in doorsnede en is aan de onderzijde voorzien van een railprofiel voor gordijnrunners. Door het gebruik van aluminium extrusie profielen is de truss zeer laag in gewicht terwijl er toch een extreem hoge stijfheid bereikt wordt.